Anotace: Věřili byste, že jsem zapřisáhlý abstinent? :D
Roztržití komáři
opravdu lákavě
snáší skřeky
všech laděných pián.
Notorovým uším zní
stejně líp než zpěvy páteční.
Však pian víc než zbloudilec
zná bezednost
kalných hodin a hrubých vteřin
kdy i lámavost
slov a vlasů
vytrácí se
v kouřových signálech.
Tak vemte život za pačesy
a přihněte si
z matných sklenic
života i bídy
či co vám na dně zbylo...
Stejně bez vola je hnůj
i patník dobrý za polštář.
Když selže všechno ostatní
rádi zas vrátíme se do krajin
kde vládne král Malvazín
a tetka Smrt
mu přidržuje vlasy
když dáví nad zemí sedmihradskou.
Jen kdyby té špíny nebylo
a hrůzy co nás v kloubech drape
pak možná lehčí bysme byli
než v ramenech se napřímí
a k slunci zvedne chřípí
ta utopená Znovu!
Hospodo, tak kde ji máš?!