Tak nevinně to začalo,
Sen baletky, tanečnice....
Sen o křehkosti porcelánové panenky,
Jež nebude nikdy naplněn.
Spokojenost se sebou?
Už nikdy více.....
Další lež!
Tak lehké je lhát, ještě lehčí je uvěřit,
Zvlášť pokud druhý uvěřit chce,
Že se vše dokáže zase změnit,
Zase slunce prozáří bledá líce,
Že zas zčervená, zasměje se,
Panenka nevinná.
Jez, jsi vyhublá,
Hlavně už přiber,
Panenko posedlá
V hlavě si to přeber!
Nechci prohrát, vzdát to bez boje
výhra pro mě však nebude štěstím,
Zavírám dveře do svého pokoje,
Nechci vyhrát, mám chuť dát mu pěstí.
Komu?Zrcadlu!
První ranní společník, tlustý odraz,
Znechucení, odpor, hnus.
Bere iluze, plánuje další podraz,
další zbytečný pokus.
Vzala sis mě, milá Anno,
Nevadí, miluji Tě
Jsem Tebe plná, ty svinská dámo.
A nemám sílu Tě opustit.