Stařec
Pod velkou třešní,
co zpívá píseň podzimní,
sedí muž v dešti,
starý,
a čeká až se rozední.
Tma byla dlouhá,
kolik vrásek během ní,
zmizela touha,
překryl ji lhostejnosti stín.
Co ten muž zažil,
každá jedna jizva vypráví příběh,
o co se snažil,
vzpomínal,když byl ještě dítě:
Nevinné dítě co nemusí snít,
dítě co dokáže svoje sny žít.
Muž si utírá
z tváře slzy
život jen předstírá,
"Není na smrt brzy?"
Vychází slunce,
nebo je to klam?
Slabě tluče srdce
"Už jsem tam?"
Přečteno 348x
Tipy 3
Poslední tipující: Lioness, AndreaM, Rozina
Komentáře (1)
Komentujících (1)