Duha slitá v kapky rosy
chladila paty, když po zahradě trávou
ráno jsi pobíhal jenom tak, bosý
z kuchyně to vonívalo koláčem a kávou
Tam v rákosí u rybníka
nastlaná mlha, kanafas s proužkem
s požehnáním od vodníka
ryby tu chytal dědeček s vnoučkem
Také někdy v parném dni
seděl jsi na zápraží
četl sis tu, klimbal, snil
a vlak houkal z nádraží
Odpoledne bouřka z vedra
v tu ránu se přihnala
v potoce se voda zvedla
z lesů pára stoupala
Voněly houby z proutěných košíků
po chvíli na másle a na kmíně z pánvičky
i takové mohou být vzpomínky hošíků
na skvělé léto u dědy a babičky
Moc pěkná představa, na konci jsem si představil toho cvalíka, jak jde od babičky a dědy :D
13.09.2014 18:12:01 | SmallGeorge
No jo, to jsou ty babičky, pořád nás něčím cpou, abychom náhodou neměli hlad a nezhubli se :D
13.09.2014 18:15:50 | AndreaM