Koleje mi utíkají
Anotace: Prožitek poslední cesty vlakem směřující od krásných zážitků k nejisté budoucnosti.
Koleje mi utíkají zpátky,
telegrafní sloupy hrají písně minulé.
To, co bylo v Ústí,
je ve mně navždy zapsané.
Úsměv zbyl a rozdává se všem.
Vzpomeň si,
držel jsem tvou ruku a chtěl být magistrem.
Nyní sedím ve vlaku,
minulost mi utíká,
budoucnost mi nové zkoušky nachystá.
Za oknem plyne čas,
co ho nedohoním.
Na tu moji školu budu vzpomínat i po roce padesátým.
Přečteno 280x
Tipy 1
Poslední tipující: jitka.svobodova
Komentáře (0)