Chtěl bych něco
do mého ,,něčeho´´
průsvitný úlomek noci
o skleničku víc..
Každá květina roste
ale né každá kvete...
ale každá kvést chce
chci jít naproti
mé touze kvést..
Nic do mého ničeho
do ranních hodin střežit noc
zdali si hvězdy nevymění místa
než světlo oloupe měsíc jako jablko
do nevýrazné hvězdy..
mumifikovat dnešek..
Schovat se pod kabát dámy v černém
co nemá ráda nesmělé
v těle jí začíná bít druhé srdce
a pod srdcem nůž
jí udělal značku...
Vylít světlo
tu klidnou verzi ohně
a pak ho zapečetit
tím co jsem se naučil od slunce..
Něco do mého něčeho
schovat si pod zavírající víčka
pokračování...