Anotace: Nevidíme nebo vidět nechceme.
Válka válku mijí, za jiné ji skryjí
-
Řeka teče,
slzy roní,
kříží meče
Jageloni
Co bylo minulé
je zde stále,
leč v jiné podobě,
tak trochu
…malé
Diktatura válkou
změnila se v lidu,
nažerem se spálou,
podpoříme bídu
Vládne nám teď splín,
vládne nám teď jídlo,
bys znal tak telescreen,
od Orwella dílo (1984)
Tu farma zvířat
plná klidných ovcí
a kde je nitra síla?
Kde jsou sakra vlci?
Prosím, sežerte nás
pro ticha věčná
našich tuhých spás
…stvoření nevděčná
Nechápu básně bez tipu
jež mají myšlenku
nechápu muže ve stripu
když mají manželku i milenku
Nechápu dnešní svět
a dnešní dobu
asi nejsem jediná
kdo vidí
konzum klam a zlobu
01.11.2014 20:17:34 | Lioness
Takových je nás více,
naše řady se množí.
Každému se dusí plíce
ve světě utkaného ze lží. ;)
01.11.2014 22:39:20 | SmallGeorge