Velká koule, život sám
jako boule, hloupý krám.
Moře vody, lesů, skal,
kam pluje a kde stál?
V prachu šlapem pořád dál,
abych žít dál se bál.
Že nehrozí mi nic?
Smrti se bojím, ničeho víc.
Kde že stál a kam teď pluje?
Velký svět, můj i tvůj je.