Já se vám odevzdávám
Tak brzy se u popelnic
odpad bez výčitek vrší,
lidé nosí krmi do lednic,
než aby sytili svou duši.
Pálí mě od rána modré oči,
škvaří se v ohně jazycích,
hlavu mám jak na veletoči,
raději byl bych v ulicích.
Nemám ani vánoční náladu,
sním o slastné možností,
jít ke krásce, tiše zezadu,
až se klid v domě rozhostí.
Praská mi ustavičně v uchu,
tělo mě zmáhá bez milosti,
víc a víc upadám na duchu,
podléhám snadno zlé lítosti.
A přitom za okny v ulicích,
velice štědře bůh obdařil,
dívky, půvabné jsou i chic,
nadto svítí slunce předjaří!
Alespoň teď,nemyslím na stáří,
v nemoci, si mladý nepřipadám,
ještě nemám vrásky ve tváři,
mám naději na kyprou madam?
Mohu tedy nadále doufat?
„Já se vám cele odevzdávám!“
Přečteno 346x
Tipy 8
Poslední tipující: jitoush, Jort, adaj, MARKO, knihomolka, Amonasr
Komentáře (2)
Komentujících (2)