Pero plné barvy,
srdce plné vět,
papír plný slov;
v hlavě celý svět.
Pero plné inkoustu,
srdce plné krve;
papír prázdný nepopsán
tak jako i prve.
Pero plné modře,
srdce plné šera;
papír plný básní
Tak jako i včera.
..........................................................................
ach je to tak smutné a tak umělecky řečeno..... obdivuji tu krasomluvu duše ... :-) V každém verši slyším jakousi velmi zvláštní melodii, jež bych možná dovedla i vyzpívat, ale je tak tajemná a různotvárná, a přece tak jasná a zřetelná :-) :-) Překrásná báseň plná nevšední krásy :-)
13.01.2016 18:11:35 | tvořilka
Děkuji moc. Je to báseň která ... pro mne hodně znamená. Je to jedna z těch, které vznikají "pod velkým tlakem a za vysokých teplot" ... a občas se za těch podmínek rodí diamanty. Já jsem ke svým básním kritický, přestože je mám, jsem autor, tak trochu rád, ale pro mne je tahle jedním z nemnoha šperků, které i po té dlouhé době rezonují přímo se středem srdce. Obsahuje kus té noci, kdy vznikla.
13.01.2016 19:10:02 | ElaJah
Krásná...jako vždy...povedená :)
22.12.2014 13:21:41 | Laven De Brig