V obrysech města nad ránem
člověk rutinou omámen
a kanálem
kráčí dým,
jehož pára tvary představ vytváří.
Bezdomovci sají to teplo,
sají jako komáři
a šméčkaři
skrytý v tajemnu kapuce,
za dva litry balíček haluze,
jejich ryzí tvář se zrcadlí v místě kaluže.
Do chaotického ticha zašeptá výstřel,
snad splnila mrška svůj účel.
V metru se starci nacházejí v utrpení,
Werthera nebo Ježíše?
Zas tak hrozný to není,
tak nechme toho naříkání!
I holuby nad továrnou s hrdostí havrana
chtějí dostát klidu s obdivem
hereckých výkonů pana Marvana,
vzduch otráven od chemičky
a "prezidenta" Zemana.