Anotace: Každý vidí svou sbírku hnusu někde jinde. Někdo doma, někdo ve škole, někdo jiný třeba na pracovišti ... nebo třeba ve Strakově akademii :-))
Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM
Prý to každý vidět musí,
Jaké jsou v té sbírce kusy
Co se lidem tolik hnusí,
Div se z toho nezadusí.
Dobrá rada návštěvníku:
Nevstupovat bez pytlíku.
V té sbírce jsou exempláře,
Až se lidem křiví tváře
Žaludky se jim zvedají,
Až se v pase ohýbají.
Skráně blednou, zelenají,
Oči z důlků vylézají.
Odcházejí znechuceni,
Vrací se jen z donucení.
Nežli znovu sbírku hnusu,
Radši sednout do kaktusu.