Kůrovec duší
Hrdý,
tyčí se strom na stráni,
vichr, déšť ni slunce ho nezraní.
Silný,
tam rostl a jehličím se pyšnil,
vše tak, jak si kdysi vysnil.
Sám,
tam chřadl a pomalu skomíral,
a přec byl zdravý – umíral.
Já,
to stojím na stráni a opadám,
sic hrdý, silný, ale stále sám.
…
..
.