Elektrická vášeň
Anotace: Industriální zasr. poezie. Pokud vás při čtení rozbolí ruce, básnička splnila své poslání … :o))
.
V nové práci zase s chutí
jak jsem chodil skoro vždycky
cívky dělám i vinutí
pro přístroje elektrický
Na prodejnách světel rampy
žádný problém – pouhá nicka
měním zdroje – tyhle tamty
září světla elektrická
Kotel plynu pro teplo v domě
čtyři stovky kilowatů – žádná pícka
prostor stvořen jako pro mě
regulace elektrická
Telefony, čidla, kompy
mazlím se s nimi jak s mojí mickou
bez okázalé, velké pompy
v péči s něhou elektrickou
V kancelářích, na prodejnách
všude ženy – to je pecka
při kafíčku a při básničkách
idylka až elektrická
Co bude doma, až se doví
co kde dělám, padne facka
časem jí to někdo poví
pak přejde mě chuť, i ta elektrická!
.
Přečteno 722x
Tipy 14
Poslední tipující: jitka.svobodova, takova, Jeněcovevzduchukrásného, Tanzania, Danger, Psavec, enigman, Květka Š., Lůca, ...
Komentáře (3)
Komentujících (2)