Vytřeštěné oči
zalité strachem
upírá někam za mě
Pomalu přichází
a cosi mi šeptá do ucha
třesoucím se hlasem
Jen ztěží je mu rozumět
Něco svírá v pravé ruce
pak mi to nejistě podává
bílá obálka se jménem
s podivem - prý pro mě je určena
Jen zlehka ji nožem otevřu
vytáhnu papír s několika slovy
a tiše si ho čtu
Prosím neodcházej
píše se v něm
a slzy se vpíjí
do modrého inkoustu