otevři zahradu
pro pocit
mlýnek
že cítíš tůni z konvalinek?
že kašleš spolu s neznabohy
že vnímáš tlukot
jednonohý...
slavík na klíček právě odletěl z mého malíku
a hledal hnízdo pro květomluvu žháře
že nemám třináctero matek?
uctívám proto každý pátek
s uzly spiklenců
jak asi zeje boží oko
s víčkem čaroděje?
co ústa milenců
a rozkoš z čokolády
krém s lekcí smrtelnosti
a hlína tvárných zadnic
sypu si sůl prahem jazyka
s vůní přehlušila žesti
blázniví blázni prý nesou svoje štěstí
jehlice na klobouky a tráva z louky
rožeň potažený kůží
nesu si v kapsách golemy
a drobky z křižovatek
jsou jako synové
co stali se už muži...