Anotace: Na jaře se vstává tak, jako jindy ne. Na druhý pokus se to teprve povede. :)
Kap
Otevři oči, poslouchej lépe
Kap
Jak voda ze střechy na parapet kape
Kap
Pročpak ten zvuk je tak podivný?
Kap
Neustává, ale není ti protivný
Kap
A najednou vymrštíš se z postele,
rozhrneš závěs okenní
zaženeš pochyby poslední
a koukáš jak poslední sníh venku taje
Pomalinku jdi zase od okna na kutě
ještě přecijen je brzy vstávat
den se sice už dá rozeznávat
ale postel říká: "Pojď sem, já zvu tě!"
Kap
Kap
Kap
Kap
Au!
Je to jak kdyby ti dloubli do oka
pod peřinu zalez si hned
schoulíš se tam jak starý kmet
dětským zvykem, který tě ponouká
Co to je takhle protivné?
Co tě to budí tak brzy?
Do očí vhání slzy
a přece je krásně omamné
Odhrň peřinu, vykoukni pod polštářem
přivři víčka a uvidíš maličko
oknem se smějící zlatavé sluníčko
Co hřeje prvním jarním dnem