veľkomesto má svoje výhody
jazdím sem málo
ale keď áno
za svoje výtržnosti
dostanem reálne okovy
dôkaz
že som blázon
keď sa to deje
v malej dedine
mám len duševné
zatratenie
keď jazdím raz za čas
do veľkomesta
dá mi odpoveď
nikoho nezaujímaš
tá čo plače v kúte
nikoho nezaujíma
ten čo žobre pri Tescu
nikoho nezaujíma
ten čo kupuje kvety
svojej žene k sviatku
nikoho nezaujíma
nenávidím sviatky
najviac svoje narodeniny
dnes ich mám
veľkomesto to vie
tuším
že veľkomesto to vie
nikdy nežije
a ani nikdy nezomrie
drží si hladinu
akejsi šialenosti
na neznesiteľnej úrovni
spýtajte sa samovrahov
čo stoja na
najkrajšom moste veľkomesta
odpovedia vám
najúprimnejšie
a dokonca si myslím
že ako jediní
vám povedia pravdu
jeden z nich
mi stihol zakričať
že má narodeniny
bývají nejvíce pravdivými...když zamávají křídly...do života...úsměv.z....děkuji,že jsi ji napsala...
20.03.2015 20:09:03 | zdenka
Škoda, že tu neni víc takových, jako ty, i když.. možná je to dobře..
18.03.2015 19:55:29 | Jan Voralberg
Nedavno jsou v centru města viděla slony, v betonové ohrádce...připadám si jako oni...dá se to vydržet.
18.03.2015 11:59:06 | Bylinná směs
Úžasná. Ve městě jsem se narodila nikdy z něj (zatím) neodešla, děkuju za možnost prolnout se do vidění člověka odjinud. Uniká mi toho víc, než si myslím... Dík.
18.03.2015 10:09:42 | Pamína