Tisíce let, co v Egyptě
otroky hladem a žízní souží
nechají je, ať se pískem plouží
a umírají na pyramidě
Tisíce let co Řecko se bouří
perským armádám na odpor se staví
Marathon, Plataie, tam se proslaví
a válka hrozná tam staletí zuří
Tisíce let co Řím se dá znát
dobývá poklidné keltské kmeny
zabíjí muže, děti i ženy
nad jejich těly nechá prapor vlát
Tisíc let co papež blázen
nakázal vydat se do "svaté země"
zabíjet muslimy bez výčitek němě
a spustil krvavou lázeň
Přes sto let co muž Custer jménem
velel sedmé kavalérii
skrze nepřátelskou prérii
a hnal je blíž smrti každým dnem
Sto let tomu, co Evropa trpí
velikou válkou pro vzdálenou půdu
pro vzdálená umění vzdálenou rudu
a mrtvá těla se zatím kupí
Sedmdesát let, co skončilo peklo
co blázen miloval hořících knih zář
že jen zbabělci stáli mu v tvář
tak to peklo šest let se vleklo
Nestačilo však těm hlupákům v čele
všechna bolest ta smrt kolem nich
stali se otroky myšlenek zlých
a dál dělají války vesele
A tak se stalo, že objevili se
lidé co k nikomu nehlásí se
a nikdy nikomu nepodrobí se
než aby seděli radši zabijí se
A to co mne nejvíc trápí
že hlupákům v čele pořád není to dost
že jen v lidech podněcují zlost
slovy místo bičů je do boje nutí
Tak jsme zase v Egyptě před tisíci let
jen se podívejte ... vůbec se nezměnil svět
I před tisíci let ten samý vítr vál
a to samé slunce září a září ...