Oblaka
Anotace: Kdo se ještě dívá na plující oblaka a snaží se v nich nalézt to, co kdysi dávno Baudelaire?
Oblaka plující, plující vzdálená oblaka
líbezná v mnoha tvářích
co skrývá představivost lidských myslí
vzdálená na dosah, tak blízká v pohledu.
Jen uháněna jak o závod s ptáky
s peřím a člověčím snem o létání
kdy snaha o dosáhnutí bílé pěny na nebi
vdává se s pocitem umírání.
Oblaka, oblaka vzdálená
ty zrádná, zrádná bílá oblaka
pro přátelství a oči neviditelná
a s doteky dlaní jen se vzdalují.
S tím vším, v objetí na lavičce
princ a kousíček dále jezero
s rukou a s princeznou
jen pohledy v jasném odpoledni.
Oblaka
ta vzdálená jasná oblaka.
Komentáře (0)