Anotace: Maminka vždycky říkala to co pan Platón: "Filozofové svět jen různě vykládali, jde však o to jej změnit." aneb nechci soudit a kritizovat, jen pozorovat, nedaří se.
Kritik ve své kůži
-
Je to strach,
úzkost v hlasu,
pronikavý zrak
i křivka pasu
Pudy, láska, nenávist,
jsou mé vlastnosti?
Msta, zášť a závist,
středem pozornosti
Jak dá se žít
bok po boku člověka,
jak jiným být,
než tím kdož pokleká
(Když pluješ s vodou,
tak není její chyba,
je to v obou
a Tys pouhá ryba)
Jak žít s kritikem,
stěžuje si stále,
být politikem,
máme svého krále
Jak žít s kritikem,
stěžuje si stále,
být králíkem,
neškodí již dále
Vodítko (vodítko)... guláš