Ač na pohádky dávno nevěřím a vzdušné zámky už jsou dávno pryč,
prošlapané střevíčky iluzí v koutě hozené,
přesto zkouším znovu uvěřit, zas hledám k říši Fantazie klíč.
Dnes v noci se zázrak stal a z nebe se ke mně anděl snes,
složil svá křídla,podal my ruku a zašeptal:
"Pojď a nech mnou se vést"
Já v němém úžasu přikývla,však v očích strach marně ukrývám,
anděl jen hlavou kývl
a ukázal my knihu,co psal život sám.
Pak ke mně usedl a začal my z té knížky číst,
zašlé stránky hustě popsaná,
pomalu obracel za listem list.
Temnou nocí nesl se jeho zastřený hlas,když předčítal my modlitbu o lásce,naději i o štěstí.
Vedl mne údolím strachu,uličkou nálezů a ztrát,
vedl mne dál a dál,až tam,kde vyvěrá pramen řeky bolesti.
S pokorou naslouchám a slzy zkrápí moji tvář,
vlny vzpomínek se vracejí,za víčky míhá se za stínem stín.
Anděl mírnil bolest mou,políbil mne na čelo a pak do dlaní vtiskl my svůj snář.
Do duše sedl my klid a smíření, já s důvěrou podala andělu ruku svou,
už nemám strach,ničeho se nebojím.
Tak prosím roztáhni křídla svá, já životem po Tvém boku ráda poletím...