Na parníku Hope
Opřený o zábradlí
na parníku Hope,
čekám na zvuk sirény,
co popožene lodní šroub,
a celý ten kolos
odrazí se od břehu
směr širé moře,
vstříc novým příběhům.
Kolem racci poletují
vítr šlehá do tváře,
a já těším se na cestu,
ven z osobního žaláře,
pryč od zlých včerejšků
a všech zklamání,
od nenaplněných citů,
snů i velkých přání.
Na dlouhé cestě,
srdce opláchnout v mořské vodě
mysl zbavit všeho zlého
a vydat se ke svobodě.
Opřený o zábradlí
na parníku Hope
už cítím jak paluba ve vlnách
dělá houpy houp.
Houpy houp.