Pravda se zvolna loudá k cíli,
lež je jak kočka marnivá,
řečník je král, co s velkou pílí
mečem slov hbitě kroužívá.
Význam slov spirálou se kroutí,
dle toho, jak je chápat chceš,
mnoho pravd může nabídnouti,
jen jedné srdcem podlehneš.
Řeč podobá se hadu z ráje,
svíjí se v křivkách mámivých,
kdo moudrý je, ten rozezná je
dříve než uvězněn byl v nich.
Nevěřte bájím, které vám zní,
jak píseň, o níž srdce sní.