Anotace: Báseň ze života aneb Svědomí neutečeš
V podstatě zajímavou
osobou jsi pro mě byl,
sám v sobě ztracen,
alkoholem lečíš svědomí.
Svědomí, co po vystřízlivění
znovu se probudí.
A tvou tvář v neveselou promění.
Proměna nepěkná je,
každé ráno, každou noc,
zas a znovu.
Stačí tu vodku odložit!
A nač si nalhávat,
že i vínem lze vše nahradit.
Nenahradíš.
Nenahradíš JI ani tím pitím,
tvoje černé svědomí
v dálce číší bytím.