Stříbřité vlasy má má hlava stará,
vzpomínky odnáší mysl mou v dál,
vlaštovky tlumočí pozdravy jara,
květiny na louce dnes mají bál.
Z širého okolí ptáčci se slétli,
vesele zpívá mi teď jejich sbor,
písničkou jásavou srdce mi spletli,
smutky mé skulily se za obzor.
I když si na zádech nosím pár křížků,
ještě nenabírám k hřbitovu směr,
má duše básníka nabírá výšku,
okouzlen naslouchám zas hudbě sfér.
Nefandím mrzoutům, jsem z rodu smíšků,
ač život častokrát nezdá se fér.