HEZKÁ NEDĚLE
docela hezká neděle
jaro dnes vonělo i v Praze
zeleň listoví
pučela z plic až do hlavy
přeháňky setřely z ulic prach
co mokré to i čisté zdá se
mysl a nohy malátní únavou
příjemnou
línou
jarně nedělní
sluneční reflektor
probleskuje škvírami v mracích
smíšený se světly záchranky před vchodem
bílý vůz koronera parkuje tiše
s černým erbem jak smuteční pečetí
na svatební kytici
třetí den bez výtahu
schodištěm nahoru šplhají unavení živí
v sedmém patře bliká policejní blesk
neděle byla docela hezká
krása ráda klame
když se naoko tváří
že patří všem
Praha, 26.4.2015
https://www.youtube.com/watch?v=DUHqS1w0JGw