Anotace: Nejvíce nás zraňují ti, které milujeme. (Klasik)
Dlouhá chodba
zdobená spoustou obrazů
a Můj krok pantoflí
slyší někdo sotva
a já čekám až přebolí
moje celoživotní samota
Moje milá samá ochota
válcuje mou lásku
malováním bytu
Peníze spolyká Primalex
a tak láska bude mít nový lesk
Však na cestu za mnou
peníze už nejsou
Stejně by sem netrefila
tak milá je ta moje milá
Dlouhá chodba
plná zavřených dveří
Každý za nimi tajně věří
že bude pochopen
a okolí a snad i rodina
mu pomůže
Rychle se rozplývá tento sen
Tady se musím učit
jak své rodině čelit
Chvála Bohu mám své okolí
Drží pevně toto soukolí
Lítá si tu můra Motýl noční
Je mi hned líp
když někdo naslouchá
Zašuměla mi do ucha
už spočni
zažeň ty můry noční
Nech to vyhnít
a běž snít
zbytečné je tady dřepět
Sám dobře už víš
že nejlepší je
na ničem nelpět ...