Pomni, abys den sváteční part II
Anotace: pokračování nedělního usebrání
Snažím se počítat pivní bublinky
v mnohokrát používané sklenici
a z těchto prožitků na linky
verše psát něžné růžolící…
Ani v dětství jsem nebyl zdráv
tak jako kdysi uctívaná řípa
pro časté stonání, dívky mnou pohrdly…
I dnes, když sleduji řeky splav
znovu mám bílý šátek v podhrdlí.
Nemohu téměř mluvit
a jak jistě uznáte
konzultant bez hlasu
je jako baskytara bez basu.
Je neděle dopoledne,
na stromech
se ani lístek nehne
je v podstatě pod mrakem.
Nepřipadám si být nuzákem
jsem vnitřně bohat,
důvěřuji v Boha
a tím, že často stonám
jsem vedený k pokoře.
Za stavu nemoci
si uvědomuji
vlastní nedostatečnost,
pomíjivost.
Není to nářek poražence,
jen uvědomění si toho,
že se zřejmě v životě
dopouštím stále stejných chyb.
V písku zřím dětmi vyvedené
symboly ryb...
Už nepočítám bublinky piva
na rozeklané židli zahradní restaurace
blíží se doba poledne,
z pootevřených plastových oken
uniká vůně vepřové panenky…
A to já bych si dopřál
temperamentní „panenku“
bez vepřové
Tvůrce vše vidí,
mlčky se dívá…
Přečteno 293x
Tipy 8
Poslední tipující: Jort, bogen, A42, Baphomet, jitoush, Amonasr
Komentáře (5)
Komentujících (2)