Anotace: Poezie ze života aneb Každý den je překvapením
Londýn, Paříž, Řím,
kam se zase chystáš?
Mám-li se vůbec ptát.
Čekala, čeká a bude čekat zas,
domníváš se,
i když neslyšíš ten známý hlas.
Ovšem vedle knížek už neleží od dveří klíček.
Tvůj návrat bude zajímavý,
v podstatě trochu jako dítě, které
právě zjistilo, že už včera ztratilo míček.