Bojím se!
Tmy co skrývá
co ze světla nevyplývá
přede dnem se zavírá
a při záblesku umírá
Bojím se!
Výšek bez přehrady
vodopádů bez zahrady
kde na skalách stojí hrady
že jsem na pád příliš malý
Bojím se!
Zvěře dlouze šupinaté
co má jazyky rozekláté
syčí v noci i o půl páté
uštkne nebo rozdrtí tě
Bojím se!
Bolesti bez skončení
zla bez dobra k otočení
slunce bez mraku k zamračení
pouště bez vody k namočení
Bojím se proto se brouzdám nocí
stojím na výškách bez pomoci
koukám jak žijí hadi i mloci
pláču když kolem jdou lidé otroci
"Musím si dojít k doktorovi!"
"Mají tu smlouvu k podepsání?"
"To není plán, to je malování!"
"Zbláznil ses. Ne motorový!"
Zotročeni sami sebou
jinak žíti nedovedou
žít jen tak jak žijí jiní
myslet tak jak jiní míní