je jako zrno
rozsypané na krupici
zná šípy rudolící
pohanskou veteš zahodila k ledu
je jako smích zmrzlý na tváři
cela
pár labutí
když se znesváří
že ochořela?
dejte jí sklenku jazyka
ať svoje slova spolyká
Médea edém ?
vlasem jí struna v hrdle zněla
Johanka, Marie ...Eva?