Uceluju předem daný celky
a navazuju nitě myšlenek
od cikánky…
A vždycky jsem věřil,
ale nikdy nevěřil,
že věřim…
A někdy zapomínal dejchat,
proto se v kyslíku občas topil…
A ty děláš,
že spíš…
Přitom si ještě v životě nespala…
A pozoruješ panorama nebe,
divíš se tý barvě,
…že je tak průzračně hebká.
A nakonec si vážně usla,
budeš spát až do rána…
A já mezi tím zadržím dech!
Budu dejchat jenom pórama…
Zahoď mou hlavu do lavoru,
nech jí v tom škopku hledat pravdu…
Kdo ví,
co tam na nás najde?
“Večerní přejídání
a paranoiu…
(Odpovídá X)
A někdy přikládáme významy věcem,
které je v sobě nemají…
A často významy nevidíme,
i přesto,
že nás po večerech hledají…
“I na slepou bábu sme hrávali…
Vypíchli jí oči
a pak jí hledali…
(Podotýká Y)
Tak hoď mou hlavu do významu,
ať taky vidí to panorama nebe…
Ať se vidí v odrazech zrcadel,
třeba jednou najde sama sebe…
..a možná hoď tu hlavu chvíli za hlavu
a
prociť nitrem všechno, co je kolem dokola
i
nebe je jak plátno, které denně zavolá
jiného umělce - a nemá obavu
kdo mu tu vizáž zkazí
význam je mnohdy bezvýznamný, když souvztažnost mu schází :)
10.10.2024 12:59:50 | šuměnka
Hoď mou hlavu za hlavu,
pro pocit štěstí
a lepší náladu?
Procítit nitrem lidské pudy?
naše tajné hříchy
když jeden neví
kudy
tudy
?
10.10.2024 13:11:49 | Gaspi03
Ty jsi originál každým coulem,nebo spíš každým odstavcem;-).
Líbí se mi, když mladí takto rozjímají.O tom,že se najdeš vůbec nepochybuji,tak palec nahoru;-).
15.06.2015 23:12:08 | Malá mořská víla