Nazí a upřímní,
tak, že až duše bolí.
Nikdo se neptá, chceme-li,
neptá se nikdo, na cokoli.
Unaveni strachem,
co bude ještě dál.
Zda prach se stane prachem,
zda i v bitvě je každý generál.
Do každé války zas vložíme srdce,
každému z každých nezlámeme vaz.
Myšlenky v ohradě trpkosti,
však i přesto na pomoc bližnímu svému napřažené ruce
a všechny síly zas a znova nadoraz.