Anotace: Báseň ze života aneb Cestujeme vlakem z dovolené
Ploužím se vlakem domů,
co tak dodat k tomu -
v jedné ruce kufr větší než vlastní tělo,
ve druhé tašku, podpaží psa - no, tak tady to má,
když psa se jí tahat chtělo!
Nebo by se to mělo?
Ačkoli stojící nervózní jsem to muž,
nikomu s kufry nepomůžu,
co kdyby měla ta mladá dívka v kufru třeba nůž...
(Pravděpodobnost sice nespočítám,
jistě ale vím, že o nesení cizích věcí
teda fakt nesním)
Pozn. O týden: Pohledný a obětavý muž hledá milou slečnu k seznámení...