že zůstal ve mně duben?
poslední láhev vína s Ikarovým pádem
indický bavlník rozčesal oblohu rameny
Nirvána zkameněla
třešňovými květy
s náustkem měsíce
že zůstal ve mně květen?
francouzská příchuť jara
Jericho sýrů
s naší plísní...
že zůstal ve mně červen s rozmačkanou hrudí?
pomalé umírání jahod
v marinádě...
léto má svoji hlavu
milenka smrtihlavů s kmenovými zvyky
všechno mne budí
hřeje
líbá...
bránice z července se směje chudobkami
fanfára stříbra
ámen
s námi...
ÁMEN - ***************** ******HOŘÍ V NÁS JEZERNÍ PLAMEN
A Z ROZKROKU LEKNÍNU VYTRYSKNE ZÁSNUBNÍ PRAMEN
ST :-D
30.06.2015 20:22:15 | Frr
Zanecháme snění
je tu jarní probouzení
vlastně už není..
léto probíhá nám tělem
dole za kostelem
kde jsem s Tebou
louka rozkvétá
letní něhou...
30.06.2015 13:39:05 | Nikita44
Některé tvé básně jsou na mě moc složité. Tahle je z těch, které snad chápu a moc se mi líbí. Ano, život se budí od jara a je to skvostné.
29.06.2015 23:40:27 | Slav Milo