u úú
pálí ALE
jen horký pohladí
tvoje smysly
brr r
studený!
hasí tvou touhu
a přesto
kdykoli chutná božsky
někomu
je sladký
hořký
kyselý
či trpký
rozlévá se ti po těle
a ty
piješ opatrně
nechceš se totiž
spálit ALE
studený ti nechutná!
chceš cítit žár
a
napiješ se
hodně
jenže pak
přestaneš cítit
jak chutná
a
vyliješ ho do dřezu
ale tvá žízeň
přijde znova
chceš cítit tu chuť
vůni
teplo
jenže si vymačkala
do čaje příliš mnoho
citrónu
a to nemáš ráda
ochutnáš pár doušků a
vyliješ ho znovu do dřezu
a zase ta žízeň!
chceš ji
uhasit
ale proč nepiješ?
mícháš lžičkou a
nic se neděje
jen já
pomalu chladnu
nemáš ráda chlad
vezmeš šálek a
vyliješ mne do dřezu
možná jsi nikdy neměla
doopravdy ráda
malinový
tak si jdi
ochutnat třeba
jablečný
bílý nebo klidně
šípkový..