Anotace: ... po dnešní návštěvě v nemocnici. Babičce.
jako anděl
ležíš v bílém andělíčku na sněhovém polštáři
v nemocničním pokoji
vlasy ti už dávno zšedly
ruce zvrásčily
a oči zpomněnkovaly
paměť už ti neslouží
ale legrácky
ty tě neopustily
a kde to vlastně bydlím?
ptáš se mě už po páté
tady za rohem babi
nasedni
na křeslo paprsky prohřáté
a pojedeme spolu
kam si budeš přát
nahoru či dolů
jen když se budeš stále smát
Je to krásně dojemná básnička. O téhle babičce lze říci "šťastná to žena", že má takovou vnučku.
10.07.2015 19:19:01 | danaska
Děkuji :)
Škoda jen, že tak rychle stárne (že všichni rychle stárneme).
10.07.2015 22:13:59 | roztoč_v_mé_hlavě