Anotace: Při hlubším zamyšlení lze pochopit cokoliv.Cokoliv?
Modlitba poutníka
-
Vzývám Tě ráno,
přeji si život,
vzývám Tě bahno
tak, jak je libo
Hloupý kdo dává,
hloupější nebere,
mám přec svá práva
i svůj repelent
Vzývám Tě matko
přirodo v i na Zemi,
žádám jen kůzlátko,
jež vychází se všemi
Darovanému koni
na zuby nehleď,
i když Tě sršně honí
a Ty svou perleť