Slunce na protějším domě
maluje časo stíny
Ta zvláštní vůně sílí
když oknem vpouštím zpěv
ptačího sněmu na drátech
Tu partituru v tichu
ruší jen hukot aut
Občas nějakou mouchu
vyženu od okna
Do vůně letních luk
oblékám duši
Hmatatelně tuším
Tvůj dech v úrovni mých uší