keď chodím okolo tvojich okien
je zhasnuté
zmocní sa ma studená triaška
a horšie je
keď chodím okolo tvojich okien
a je tam niekto cudzí
a ja nie
a ty už vôbec nie
otočiť sa
poslednýkrát do prázdnej izby
bola druhá najťažšia vec v živote
začínam veriť
že všetko v okolí mojej intímnej vzdialenosti
je zrodené na skorú a bolestivú smrť
už nie je dôvod na rannú kávu
a nedeľa
ako posvätný deň
neprinesie pokoj v duši
kde je to veriacimi ospevované nebo?
všade sú len blesky
blesky a tma
tma
..