Ráno se probudit
a zpívat svoji píseň.
Celý den probloudit,
v noci začít řešit tíseň.
Změnit tón, když se nelíbí,
udělat krok zpět,
když se přitíží,
či nastříkat barvou květ.
S nohou invalidy zajít dál,
dokud nenajdeš eso.
Vyplnit názorem celý sál
a křičet s davem heslo.
Nastoupit do vlaku,
na první stanici,
aby si dostal oplatku
a přežil vánici.
Čekat na kost,
padající od pána.
Prosit dokud neřekne dost,
pak hlídat dům do rána.