Anotace: -nejen o krabičkách-
Chrání a ukrývá,
překvapení připravuje.
Drobná a líbivá,
k zvědavosti přitahuje.
Přes svůj tvar netvárný
má několik tváří.
Přes svůj zjev šestistěnný,
nerada v přetváří.
Kolik bylo zabaleno,
v dobré víře v rozšťastnění.
Nespočet už rozbaleno,
s pohledy v jitru rozjasnění.
Radosti, štěstí, přátelství,
zvěstuje hranatá dáma.
Jako lásky poselství,
i jak kroky do neznáma.
Nesuďme je podle vzhledu,
mají přec své krásné duše.
Odložme povrchnost k ledu,
odhalme je v pravdy rouše.