...
tu krabičku zápalek hýčkám si v dlaních
jak kdyby měla být tím posledním
co zbude tu po mně na lávce za svítání
co zbude tu po mně až se rozední
z té krabičky zápalek ubývá každým dnem
až nakonec nezbude víc než dvě poslední
světýlka štěstí co zůstanou po nás
zářit víc než slunce jak nachýlí se k poledni
kdo z nás však rozžhaví ten věčný plamen
když každý z nás pořád víc mluví než sní
zbude tu po nás led nebo oheň
až červánky rozplynou se na sklonku dní
předávám krabičku do rukou ochránce
kterémuž věřím že než přijde další den
rozdýmá plamen - i v nás srdce rozzáří
kterémuž věřím, že dosní můj sen
...