Ještě před týdnem mě zajímaly autíčka
a holky byly něco,
čemu sme se s klukama smáli…
Neuměly hrát fotbal
nosily růžovou
a tahaly za sebou panenky za vlasy…
Dnes už mě autíčka nezajímaj
a holky se smějou pro změnu mně…
… nejspíš dávno prokoukly,
že mám rád taky růžovou
a že na ten fotbal sem opravdu levej…
A v myšlenkách se vracim do všech NON- STOPŮ,
kde sem zapijel všechny nešťastný lásky…
Hledal odpovědi na dnech půlitrů
a klíčem vyrejval,
do pivem nasátých stolů
nešťastný obrázky…
A za zrcadlama vitrín sledoval,
jak se ten umělej svět přetvařuje
a třpytí se v melancholický,
ospalý barvě
pouličních světel.
…
Který už byly utahaný lidskejma příběhama.
X X X
A tak ten svět běží dál
a já sem o pár vteřin starší…
Čumim okolo sebe
a najednou mi připadá,
že lidi jsou jen malý střepy v rohách,
obrovský,
nekonečný mozaiky…
A ty světla sou ještě víc utahaný,
než byly před tim…
A svítí ještě víc zeslábě
a mlhavě…
A problikávaj ty lidský příběhy,
který okolo nich každou noc brázdí…
…
Tak trochu zastarale a vyčerpaně…
Tak křičim do tý vitríny,
za kterou sem kdysi stával…
Že chci zpátky všechny ty autíčka,
který sem poztrácel…
A vrátit se do těch NON- STOPŮ,
ve kterých sem z nešťastných lásek nasával…
XXX
C:ZIVOTBUDOUCNOSTWRITING…
…
PLEASE WAIT
.
.
.
A jednou bych chtěl bejt mrakem,
…klidně si plul po nebi.
A pozoroval bych ze shora ten falešnej svět…
Křenil se na něj,
jako on na mě
a občas ho poblil…
YOUTUBE.COMARCADEFIREAFTERLIFEhttps://www.youtube.com/watch?v=r75BFcH4u2k
..tak až budeš mrakem - já jako větrnice
tě někam odfouknu - kde z nadhledu bys zavnímal
že míň je mnohdy VÍCE - a často repetice
je pokyn - abys opakoval jinak to, co už bys z vůle neopakoval
:) baví mne číst tvé postřehy, příběhy a emoční děje časolinkové
10.10.2024 13:07:54 | šuměnka
Děkuji Ti :-)
Občas je zajímavé,
poohlédnout se
v řádcích zpátky,
vzpomenout si na to,
jak mu bylo,
na co myslel,
co cítil
a kolik toho vypil.
10.10.2024 13:17:25 | Gaspi03