Odloupnu kůru z Tvých myšlenek
mízu přefiltruju přes povodí touhy
v kahanu rozpustím modravost pomněnek
tajným odposlechem rozvibruju zvony
pak
obléknu skořicí provoněný šál
až půjdeme z bálu srdcem bude znít
tón, který v lásce hlavní roli hrál
když z chladu stromům vykvétalo jíní
koukni se do dlaní, kde vločky umírají
tam bolest s radostí hrají vabank
v rýhách se lásky navždy ukrývají
ještě se ohlédni, pak půjdeme dál