Jak
plamínek svíčky
sfouknutý větrem všehoslov
odcházíš
a všichni mlčí.
Jen větve stromů
zpívají
ševelivý žalm
o tom
kdo jsi byl
a kolik si znamenal
pro mě
pro nás
pro svět.
Neodpustím
těm
co ti mohli přát
a nepřáli,
co tě mohli mít
a neměli,
co měli říct
ale mlčeli studem.
Dnes by se nestyděli.
Dnes by ti každý dal vše,
kus svého srdce
a dvě pusy na tvář.
Pro poslední: sbohem
pro poslední: měj se, příteli
Byl jsi velký člověk.