Město je zahaleno do tmy
ani paprsek neprojde
v dáli slyšet kroky
tam a zase sem…
Prochází kolem oči sklopené
přidají do kroku ženou se,
za čím to neví se
volání z dáli slyšet je…
Zoufalé volání se stupňuje
nikdo nereaguje
Jen dál a dál ženou se
Za čím to neví se…
Volání slábne, až utichne
a není slyšet nic
jen ticho kolem bloudí
žádný již zvuk nevyloudí
Už nikdy víc…
V médiích pak druhý den
si ti co spěchali přečtou jen
že zhasla svíčka života
smutná to doba
dál a dál ženou se
za čím to neví se…