chuť neskutečna je
ještě
chvílemi zvažována na
rozeklaných jazýčcích
zmijovců
klikatá čára rozbahněné
pěšiny vede dolů
až do vesnice
k oploceným zadním
dvorkům ochraptělého
kokrhání kohoutích
vejminků..
ve větvích holých
stromů vyzvánějí
polední nudu plastové
lahve s krmením pro
sýkorky obalené
zkrvavělým peřím...
cesta na hřbitov
je štěrkovaná žlučovými
kamínky vypadlými
z kapes výčitek...
Krásně jsi to, Jiří, vymaloval :-D Ale chtě nechtě jsi mi připomněl i dávnou historku, kdy se jednoho rána celou tehdy moderní budovou jistého podniku zahraničního obchodu linul prý neskutečný smrad a teprve po velkém vyšetřováni nařízeném generálním ředitelem se přišlo na to, že v jedné kanceláři rozkvetl zmijovec, načež klimatizace už zařídila zbytek :-D
07.11.2015 17:40:15 | Amonasr
z kapes výčitek...každý asi nějaké máme, aspoň ty děravé..ST
07.11.2015 15:56:54 | Nikita44