Malej vůz (Kochab)
Anotace: taková jedna o životě vůbec. (2015) ..
Život je jak malej vůz,
stěží si ho všimnete.
Veze radostí a hrůz
kolik jenom snesete.
Svítí ve dne v noci stejně
s ostatními hvězdami.
Svítit musí samozřejmě
v nás a taky nad námi!
Převrhnout ten malej vůz
je jak prohrát výdělek.
Stojí možná za pokus,
ne však za ten výsledek.
Veze celou tíhu bytí
a emocí všech, i lidí.
Kteří ale to, jak svítí
pro oči své neuvidí.
Život je jak malej vůz,
stěží si ho všimnete.
Jako poupě v rukách múz
zavoní a odkvete.
Možná múzy rozesměje,
možná hvězdy roztančí.
Co však život skutečně je,
na to vesmír nestačí.
Přečteno 532x
Tipy 3
Poslední tipující: Pelican
Komentáře (2)
Komentujících (2)